Aer conditionat industrial VRV Daikin

Aer conditionat industrial VRV Daikin - inventatorii VRV/VRF

In 1982, Daikin a dezvoltat VRV, primul aparat de aer conditionat multi-zona din lume destinat cladirilor comerciale. Dezvoltarea unei tehnologii care eficienta a fost considerata o provocare uriasa in realizarea controlului individual al zonelor, pana la sosirea sistemelor VRV Daikin. Aceasta dezvoltare revolutionara a inovat drastic standardul de aer conditionat al cladirilor mari. Si pentru a va lamuri de la inceput, tehnologiile VRV si VRF sunt identice ca principii de functionare, fiind doar o problema de patentare a denumirii, Daikin avand dreptul exclusiv de a folosi VRV –  Variable Refrigerant Volume.

Sisteme de aer conditionat industrial VRV Daikin - 2023

Astazi, gama de produse de aer conditionat VRV Daikin ofera solutii perfecte pentru cladiri, de la sisteme de incalzire si climatizare energetic eficiente, la ventilare si sisteme de management al cladirilor. Vollmax instaleaza echipamente Daikin in proiecte HVAC de peste 20 de ani. Alege o companie de profesionisti HVAC cu experienta in proiectele de climatizare complexe.

Sistemele VRV Daikin vin cu avantaje multiple, de la reducerea pierderilor de aer cald si rece cu o perdea de aer montata la intrarea in cladire, la functionarea silentioasa a casetei plate perfect integrate in tavanul fals. In plus, acestea ofera solutii pentru incaperile cu tavan inalt, precum incalzirea prin pardoseala si ventilatia cu aer proaspat si sanatos, fara mucegai si alergeni.

Unitatile de aer conditionat industrial VRF LG MULTI V ofera un confort exceptional, eficienta energetica si fiabilitate, solutiile LG VRF ofera o rentabilitate si o instalare mai usoara si, sunt considerate pe scara larga printre cele mai versatile si puternice aparate de aer conditionat industrial VRF.

Sistemele VRV Daikin se integreaza perfect cu solutii de preparare a apei calde pentru bucatarii si bai, si asigura racirea fiabila a infrastructurii din camerele de servere. Mai mult decat atat, senzorii inteligenti si programele avansate de control al climatizarii permit un management usor si eficient al cladirii, iar sistemul de management al cladirii (BMS) iti permite sa integrezi si sa controlezi toate instalatiile din cladire.

Alege un sistem aer conditionat industrial VRV Daikin inteligent

Daikin VRV 5 cu recuperare de caldura

Vollmax, partenerul tau de incredere in solutii de climatizare si incalzire, iti recomanda sistemul Daikin VRV 5 Heat Recovery, un sistem inovator si eficient din punct de vedere energetic, conceput pentru a raspunde cerintelor proiectelor tale tip BREEAM, LEED sau WELL. Datorita designului sau cu recuperare de caldura cu 3 tevi si eficientei sezoniere superioare, sistemul Daikin VRV 5 este o solutie sustenabila pe intregul sau ciclu de viata, reducand emisiile indirecte de CO2.

Climatizare VRV cu R32

Daikin, liderul mondial in sisteme de climatizare, a evaluat mai multi agenti frigorifici pentru sistemele de aer conditionat industrial VRV, pe baza a patru criterii: impactul asupra mediului, eficienta energetica, siguranta si eficienta din punct de vedere al costurilor.

R32 a fost ales ca fiind cel mai echilibrat pentru pompele de caldura cu expansiune directa, iar Daikin VRV 5 S-series cu R32 a fost lansat cu succes in 2020. De atunci, Daikin a extins portofoliul VRV cu lansarea sistemului Daikin VRV 5 Heat Recovery si va lansa in curand o noua pompa de caldura Daikin VRV 5, pentru a raspunde cerintelor tot mai mari ale clientilor in materie de eficienta energetica si durabilitate.

APLICATII SISTEME DAIKIN VRV

Cladiri de birouri

Pentru cladirile de birouri, eficienta energetica si flexibilitatea sunt la fel de importante ca si confortul. Sistemul Daikin VRV 5 ofera cele mai bune solutii pentru cladirile de birouri, de la o climatizare individualizata pana la economii semnificative de energie.

Cladiri comerciale

Sistemul Daikin VRV 5 este solutia perfecta pentru cladirile comerciale si supermarketuri, cu o capacitate exterioara de pana la 90kW in incalzire (28 HP), lungimi si inaltimi de conducte adaptate la orice aplicatie VRV si o recuperare de caldura de 3 tevi pentru o eficienta maxima. Daikin este o marca preferata de marile lanturi de supermaketuri din Romania.

Cladiri rezidentiale

Cu tehnologia de ultima generatie, sistemul de aer conditionat Daikin VRV 5 este solutia ideala pentru a satisface nevoile de climatizare intr-o casa mai mare sau intr-o cladire rezidentiala moderna. Sistemul permite controlul individual al temperaturii si asigura o climatizare uniforma si eficienta in fiecare locuinta, individual. Permite stabilirea consumului fiecarui spatiu.

Hoteluri, pensiuni

Oaspetii care se simt confortabil sunt un element esential in orice hotel sau pensiune. Unitatile Daikin VRV 5 ofera un control precis al temperaturii in fiecare camera, impreuna cu o economie semnificativa de energie, astfel incat sa poti oferi oaspetilor tai cea mai buna experienta posibila. Daikin ofera solutii dedicate pentru industria hoteliera.

GAMA DAIKIN VRV

Tehnologia cu 3 tevi a unitatii de aer conditionat Daikin VRV cu recuperarea caldurii necesita o cantitate mai mica de energie pentru recuperarea caldurii, ceea ce inseamna o eficienta semnificativ mai mare in timpul modului de recuperare a caldurii.

Sistemul Daikin VRV 5 poate recupera caldura la o temperatura redusa de condensare, deoarece are conducte dedicate pentru gaz, lichid si refulare.

De la lansarea Ururu Sarara in 2013, primul aparat de aer conditionat din lume ce utilizeaza agentul frigorific R-32, Daikin a continuat sa imbunatateasca portofoliul de produse prin trecerea la agenti frigorifici cu GWP redus.

Ultima lor realizare este seria complet noua Daikin VRV 5-S, ce include cele mai noi tehnologii, printre care agentul frigorific R-32, cu un GWP scazut.

Pentru zonele cu clime temperate si reci, sistemul Daikin VRV IV-C+ este alegerea ideala.

Aceasta pompa de caldura este proiectata sa functioneze la altitudini de peste 400 de metri si in zonele cu temperaturi scazute. Tehnilogia de ultima ora folosita de Daikin permite ca bypass-ul cu gaz cald reduce numarul de cicluri de dezghetare, iar unitatea va mentine cladirea calda in orice conditii meteorologice.

Reducerea semnificativa a emisiilor de CO2 si utilizarea energiei regenerabile stocate in pamant sunt avantajele sistemului unitatea de aer conditionat Daikin VRV+ racita cu apa. Acesta utilizeaza energia geotermica pentru a climatiza cladirile, fiind o solutie perfecta pentru obtinerea certificarii BREEAM.

Compacta si special conceputa pentru a fi instalata in spatiile interioare, unitatea de aer conditionat Daikin VRV IV este atat de discreta incat este aproape invizibila, ceea ce o face perfecta pentru a fi amplasata in centrul orasului sau in zonele cu restrictii de poluare sonora.

Descopera acum beneficiile sistemelor VRV Daikin

Beneficiile unitatilor de aer conditionat industrial VRV Daikin cu recuperare de caldura

Alege sistemele VRV Daikin instalate de Vollmax pentru a beneficia pe deplin de avantaje multiple: proiectare rapida, livrare si flexibilitate in instalare, tehnologia Daikin Shirudo, eficienta energetica si fiabilitatea recunoascuta a sistemelor VRV, suport si servicii rapide de la o firma de instalatii autorizata Daikin.

Sistem VRV Daikin pentru climatizare eficienta

Instalare si design flexibile

Tehnologia flexibila integrata in unitatile VRV Daikin poate fi usor adaptata oricarei cladiri, oriunde. Capacitatea unitatilor exterioare este de pana la 90kW in incalzire (28 HP), iar lungimile traseelor frigorifice si diferenta de nivel a unitatilor sunt proiectate pentru a satisface orice aplicatie VRV.

Tehnologie Shirudo

Datorita tehnologiei Shirudo, sistemul Daikin VRV 5 este foarte versatil in controlul climatului interior al oricarei incaperi. Daikin conformitatea cu standardul de produs IEC si am inclus masuri integrate de control al refrigerantului la fabricatie, fara a fi necesare calcule complexe si consumatoare de timp.

Sustenabilitate

Tehnologia Daikin VRV 5 este mai inteligenta si mai eficienta decat oricand, contribuind la decarbonizarea cladirilor prin reducerea impactului echivalentului de CO2, direct si indirect. Sistemul de aer conditionat industrial VRV Daikin este construit special pentru refrigerantul cu GWP redus R-32, care reduce impactul incalzirii globale cu 71% fata de R-410A si poate fi usor reutilizat si reciclat.

Control precis al temperaturii

Tehnologia de varf si managementul inteligent al energiei ofera confort cu control precis. Refrigerantul folosit in sistemele de aer conditionat industrial VRV Daikin cu recuperare de caldura de 3 tevi maximizeaza eficienta operationala in conditii reale, cu ηs,c de pana la 298,3%. Daikin ofera cea mai larga gama de unitati interioare VRF special concepute pentru a se potrivi oricarui spatiu sau design interior.

Suportul specialistilor Vollmax

Alegand Vollmax vei avea acces la o vasta retea de experti cu sfaturi specializate, de la planificare la instalare si mentenanta.

Beneficiezi de suport expert in maximizarea scorului tau BREEAM / LEAD si de suport online cu interfata vizuala pentru proiectare usoara si conformitate cu standardele de produs.

Servicii rapide si intretinere facila de la Vollmax

Datorita tehnologiei Daikin "Refrigerant Flow Through" se reduce numarul de puncte de sudare si kit-uri de imbinare, asigurand o instalare mai rapida, iar PCB-ul unitatilor interioare Daikin VRV poate fi glisat in tavanul fals pentru intretinere usoara. Unitatile Daikin au fost complet redesenate pentru instalare mai rapida si intretinere mai usoara, iar distanta de tavan minima necesara pentru instalare este de doar 5 mm.

Instalator autorizat Daikin VRV 5

Alege o firma de instalatii specializata in sisteme Daikin VRV

Compania Vollmax HVAC are o experienta vasta de peste 20 de ani in domeniul sistemelor de climatizare industriale, comerciale si rezidentiale, oferind servicii complete de proiectare, vanzare, instalare si mentenanta a sistemelor Daikin VRV. Echipa noastra de specialisti certificati lucreaza la cele mai inalte standarde, oferind clientilor nostri solutii personalizate si preturi competitive.

Vollmax HVAC utilizeaza sistemele de aer conditionat industrial Daikin VRV 5 in proiecte de climatizare a cladirilor comerciale, hotelurilor, pensiunilor, cladirilor de birouri si rezidentiale, oferind solutii inovatoare pentru eficienta energetica, economie si confort. Avem experienta in proiecte de orice dimensiune, de la proiecte mici la cele mai complexe si elaborate.

Ca antreprenor general in instalatii, Vollmax HVAC ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, instalare si mentenanta, asigurandu-ne ca proiectul tau de climatizare este gestionat intr-un mod eficient, de la inceput pana la final. Echipa noastra de specialisti certificati poate face fata celor mai complexe cerinte si specificatii, oferindu-ti cele mai bune solutii pentru nevoile tale de climatizare.

alege SERVICIile VOLLMAX

Descopera serviciile de proiectarea  instalatiilor de ventilatie pentru spatii din sectorul civil si industrial oferite de compania noastra

O cladire cu instalatii de ventilatie bine proiectata trebuie sa aiba si echipamentele potrivite, instalate si puse in functiune corect

Beneficiaza de functionarea optima si siguranta a instalatiilor tale cu ajutorul serviciilor noastre de mentenanta periodica